Over mij

 

foto_web4.jpg

Mijn naam is Karin Koeman-Wichers, (bewustzijns)coach en klassiek homeopaat.

Als afgestudeerd Medisch bioloog was ik zoekende naar voldoening in mijn werk, de onderzoekswereld trok me niet en dus verbreedde ik mijn blik.  Via allerlei omzwervingen kwam ik bij een reïntegratiebedrijf terecht. Het begeleiden van mensen vanuit een uitkering naar een baan, was een leuke uitdaging. Het in beweging krijgen van mensen, het bewust maken van hun kwaliteiten en kracht was wat me dreef. Nadat het steeds moeilijker werd met minder budget mensen daadwerkelijk aan het werk te krijgen, ben ik bij een softwarebedrijf gaan werken.

In de functie van consultant werkte ik gedurende vele jaren in diverse ziekenhuizen in Nederland om met artsen en verpleegkundigen een gebruiksvriendelijk elektronisch patiëntendossier te ontwikkelen. Een erg leuke baan in een boeiende omgeving. Als perfectionist ging ik echter nooit tevreden naar huis en ook het vele reizen begon me op te breken. Ik voelde dat het tijd werd energie uit iets anders te gaan halen.

Getriggerd door een ehbo-met-homeopathie-cursus ben ik klassieke homeopathie gaan studeren.  Mijn drijfveer om met mensen en gezondheid bezig te zijn, was reeds een rode draad door mijn (studie)leven. Maar nu vielen de puzzelstukjes op hun plaats, mijn analytische vermogens kan ik in zetten om een goed middel te vinden, mijn interesse in de drijfveer van mensen kan me helpen in de gespreksvoering en het hebben van een eigen praktijk zou me mijn flexibiliteit terug geven.

Gedurende de eerste jaren van mijn studie combineerde ik dat met gezin en werk. Totdat eind 2014 mijn lichaam aangaf dat dit niet de goede weg was. Uiteindelijk heb ik een jaar later besloten te stoppen met mijn baan en me volledig te richten op mijn gezin en de studie klassieke homeopathie. Omdat mijn lijf zo duidelijk was geweest in het geven van signalen, werd ik uiteindelijk getriggerd om een keuze te maken. Ik werd me bewust van patronen in mijn leven en overtuigingen die niet van mij bleken te zijn. Coaching heeft me destijds geholpen om dat inzichtelijk te maken.

In 2016 besloot ik daarom zelf een opleiding tot bewustzijnscoach te volgen, om op die manier mijn cliënten nog beter bij te kunnen staan tijdens de homeopathische consulten. Inmiddels ben ik zo enthousiast geworden over deze houdingsgerichte coachingswijze dat ik ook coaching, onafhankelijk van de homeopathie, inzet om mensen tijdelijk te begeleiden op hun pad.

Mijn drijfveer ben jij!