Werkwijze

In een homeopathische behandeling sta jij centraal. Ook al lijken je klachten op die van een ander, toch ben jij een uniek persoon met eigen ervaringen, talenten en voorkeuren.

In een eerste consult nodig ik je uit om over jezelf en je klachten te vertellen. Daarnaast wil ik graag weten wat volgens jou de oorzaak of reden is dat je ziek bent geworden, of je veranderd bent sinds de klachten, wat je interesses zijn en welke gebeurtenissen in je leven belangrijk zijn (geweest). Dus je emotionele en mentale beeld zijn ook van belang, net als informatie over voeding, slaappatroon, dromen, stoelgang, zweten, temperatuur. Aan de hand van de totaliteit van deze informatie bepaal ik je persoonlijke homeopathische middel.

Het tweede consult is om de werking van het geneesmiddel na te gaan. Het duurt meestal een uur en vindt meestal 6 weken na het eerste consult plaats. Het tweede consult is net zo belangrijk als het eerste. Ik verneem in dat consult graag hoe het met je is gegaan in de periode nadat je het homeopathische middel hebt genomen, is er sprake van veranderingen.

De gezondheid zal meestal niet meteen met een geneesmiddel volledig terugkeren. Afhankelijk van de levensfase waarin je je bevindt, de duur en de ernst van de klachten zal de behandeling korter of langer duren.

Als de klachten verbeteren wordt de periode tussen de consulten langer, bijvoorbeeld 2 tot 4 maanden. Afhankelijk van de ernst van de klachten en hoelang de klachten al aanwezig zijn duurt de behandeling enkele weken tot een aantal jaren (zeer ernstige klachten).

Genezen vergt geduld van de homeopaat en van de cliënt, want wat in de loop der jaren aan ziekte is ontstaan, kan niet binnen enkele dagen of weken worden hersteld. In het geval van een acute aandoening, gaat het herstel sneller, omdat die ziekte ook in een kort tijdsbestek is ontstaan.

Een homeopathisch middel brengt je in balans, waardoor het zelfherstellend vermogen wordt gestimuleerd en versterkt. Daarom kan een homeopathische behandeling uitstekend gecombineerd worden met de reguliere behandeling/medicijnen. Vaak wordt de noodzaak van reguliere medicijnen geminimaliseerd of soms overbodig. Overleg altijd met je behandelend arts over de mogelijkheid om het medicijngebruik te verminderen.

Twijfel je wat het beste voor je is, een coachingstraject of een homeopathische behandeling, of ik de behandelaar ben met wie je de “klik” voelt, dan kunnen we altijd een kosteloos kennismakingsgesprek van 20 minuten plannen.